Om designer Hallgeir Homstvedt

Hallgeir Homstvedt startet sin karriere etter endt utdannelse fra University of Newcastle i Australia i 2006. Han arbeidet for Digitalvision/Mediatec fra 2006 til 2009 og for Norway Says. I 2009 startet han sitt eget selskap Hallgeir Homstvedt Design estb. hvor han satset på arbeid innenfor møbler, interiør og industriell design. Han har deltatt på flere utstillinger verden over – blant annet i Venezia, London og Tokyo hvor han har mottatt flere priser. Hallgeir Homstvedt har mange kjente klienter innen møbelutforming, som Muuto, Hjelle, Established & Sons and Hem. Kjente design er blant annet Fauna og Elementa GL Glowlamp.

Design Fauna

Sammen med sin søster Hege Homstvedt, grafisk designer, ble designet Fauna skapt. Den inneholder fire forskjellige karakterer, basert på norske dyr (rev, pinnsvin, lundefugl og dompap). Disse bokstøttene er som oftest laget av granitt, den mest vanlige steintypen i Norden. som gir naturlige toner og mønstre. Dette er en hardfør steintype som passer inn i det nordiske klimaet. Samt at den er enklere å arbeide med ved mindre arbeider. Bokstøttene er tilgjengelige i to forskjellige versjoner, og er en enkle figurative beskrivelser av dyret eller en abstrakt representasjon i form av en firkant.

Design Elementa GL Glowlamp

I samarbeid med møbeldesign merkevaren Elementa kreerte de Elementa GL Glowlamp. Dette er et lysprodukt laget for å øke luftkvaliteten og forholdene på kontorområdet ved å introdusere flere planter i arbeidsområdet. Den fungerer både som bordlampe og som ressurs for plantene som trenger kunstig lys. Den er tilgjengelig i to versjoner; én med Terrazzo-steinbase som en plantebeholder. Den andre kan du plante rett i jorda i en potte. Den litt spesielle lampeskjermen beveger seg fritt uten noen form for lukkemekanismer, slik at den kan vippes slik du selv ønsker.

Designpriser

Hallgeir Homstvedt er den designeren som har mottatt flest priser av de norske designerne gjennom de siste 20 årene. Både Fauna og Elementa har vunnet designpriser. I 2014 vant Elementa og Homstvedt den nordiske designprisen for den mest innovative og nytenkende løsningen. I 2017 ble Hallgeir tildelt prisen «Årets designer» under Bo Bedre designpriser. Han fikk æren for designet på modulsofaen Niu. Universitetet i Bergen arrangerte en konkurranse i 2015 for å møblere aulaen, og Hallgeir Homstvedt vant med stolen Lui. Han ble også i 2014 tildelt prisen for årets stol av Elle Decor og Sheibler Design Award.

Niu – LK Hjelle

Ordet «niu» kommer av det katalanske ordet for «rede», og beskriver sofaen slik du opplever den. Her bygges et område opp med en binge av puter, med høye kanter som skjuler innsiden. Den er designet som modulsofa og kan kombineres på mange ulike måter, alt etter hva du ønsker. Sofaen ble først vist under en bransjemesse på Lillestrøm. Dette var Hallgeir Homstvedts soloprosjekt for LK Hjelle, og ble et populært prosjekt. Dette prosjektet gav han også prisen «Årets designer» i 2017. Samtidig mottok LK Hjelle prisen «Årets produkt» for Niu under Designkonferansen 2017.

Norsk design på sitt beste!

Hallgeir Homstvedt skal ha sagt at: «I et suksessfullt design finner jeg ut at detaljene som gjør den unik er også de delene som gjør den funksjonell gjennom generasjoner». Og hans design kan en på mange måter si at er nettopp det – funksjonell og unikt. Han bruker nordisk struktur, materialer og karakteristikker for å fremme god norsk møbel- og interiørdesign. Møblene er enkle, men samtidig smakfulle, og de passer både hos den «gjengse» person og på kontoret. Og flere av møblene han har designet kommer faktisk flatpakket – unnskyld IKEA, du er ikke den eneste.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *