Kjente norske interiørdesignere

Interiøret i Den Norske Opera, benken «Hvilan» og lampen «Switch» er alle ulike eksempler på hvor variert norsk interiørdesign kan være. Selv om norsk design hører inn under den nordiske stilen med mye bruk av tre og lyse farger, så er norske designere så mye mer enn bare moderne skandinaver. De eksperimenterer med farger, former og funksjonalitet, og flere norske interiørdesignere har de siste årene vunnet internasjonale priser. Per i dag er det lite furu og mye banebrytende lek i norsk design, og dette er noe som lover godt for framtiden.

Sverre Uhnger

Den Oslo-baserte designeren Sverre Uhnger er født i 1982, og har sitt hovedfokus på produkt- og møbeldesign. Han tok først et svennebrev som snekker mens han gikk på videregående hjemme i Bærum, men skjønte etter hvert at det var som designer han virkelig kom til sin rett. Han fortsatte utdannelsen ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, hvor han tok en BA i møbeldesign og interiørarkitektur i 2011. Han er mest kjent for sofamodulen «Courage» og lampen «Lune», men har også markert seg i designmiljøet som en av grunnleggerne av Klubben (Norwegian Designers Union).

Andreas Engesvik

Andreas Engesvik er en norsk designer som fikk sitt gjennombrudd i designergruppen Norway Says. Gruppen ble oppløst i 2009, og Engesvik har siden den gang jobbet på egen hånd. Han har mottatt en rekke priser, både gjennom Norway Says, og som solo-designer. Han er en allsidig designer som jobber innenfor varierte områder som møbeldesign, industridesign og design av servise og bruksgjenstander. Engesvik er blant annet kjent for å ha utformet tannbørsten «Tann», stolen «Bollo Chair» og lampen «Light Tray». Han har også gjort suksess sammen med store internasjonale merker som Iittala, Fogia og Asplund.

Cecilie Claussen

Cecilie Claussen Interiørarkitekter holder til sentralt i Oslo, og er et firma som i hovedsak jobber med offentlige interiørløsninger og innredning av private boliger. Kvinnen bak selskapet, Cecilie Claussen selv, beskrives som en detaljorientert og nyskapende person, som evner å sette kundens livsstil og hverdagsliv i fokus. Med funksjonalitet og fornyelse for øyet er hun ekspert på å forvandle lite funksjonelle rom om til boligprosjekter som blir et hjem for framtiden. Claussens lekre og funksjonelle designløsninger har blant annet vært å finne i magasiner som Elle Decoration UK, Bo Bedre og Bonytt.

Studio Føy

Duoen Studio Føy er to norske kvinner som er unge og lovende, og som blir lagt merke til på den nasjonale og den internasjonale design-scenen. Duoen består av Siri Line fra Holmestrand og Guro Sørbø Midtun fra Hamar. De møtte hverandre da de begge tok en Bachelorgrad ved Høyskolen i Oslo og Akershus, og startet bedrift sammen i 2016. I dag holder de til på Hamar, hvor de markerer seg ved sin lekne bruk av interiørobjekter og møbler. Studio Føy har blant annet blitt omtalt i The Architectonic Guide, og har gjort suksess med benk- og puteserien «Pusle».

Hallgeir Homstvedt

Hallgeir Homstvedt fullførte en Bachelor i Industrial Design i Newcastle i 2006, og har siden dette rukket å utvikle seg til å bli en ettertraktet og anerkjent norsk designer. Homstvedt jobbet sammen med Andreas Engesvik i designgruppen Norway Says, men startet for seg selv i 2009 etter at gruppen gikk i oppløsning. Siden da har han jobbet både i Norge og internasjonalt med kjente møbelprodusenter som Muuto og Hjelle. Homstvedts spennende design har blitt stilt ut i designbyene London, Tokyo, Milano og New York, og han har mottatt en rekke designpriser i løpet av det siste tiåret.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *