Interiøridéer

Interiørdesign handler om romplanlegging og hvordan du benytter deg av innvendige rom i boliger og bygninger. Det handler blant annet om møbler og utseendet på et rom. Det kan være mange grunner til å ville forandre noe. Det som er viktig er å ha en idé først, for så å gjennomføre med en god plan i bakhånd. Veldig mange synes det er en god praksis å sketsj rommet, og deretter tegne inn hvor de ulike møblene skal gå. Andre liker å bruke programmer hvor de kan legge inn bilder av rommet, for å først forandre rommet digitalt.

Velg riktig farge på rommet

Pinterest er et flott sted å starte når du bestemmer deg for malingsfarger. Lag et bord for hvert rom og begynn å velge rom som fanger øyet. Når du har om lag 10, får du en følelse av hva du er tiltrukket av i farge og stil. Noen elsker grått, men andre ikke ønsker at huset skal føles kaldt (eller som en fengselscelle), men det finnes flere nyanser som har akkurat nok varme til at møbler og tilbehør blander seg flott inn, og du kan få følelsen av å være i en koselig hytte.

Velge riktige møbler

Uansett om du bor alene eller med familien, er din stue en viktig plass. Dette rommet er hvor familien din tilbringer tid sammen, og det er det rommet de fleste av gjestene vil tilbringe mesteparten av sin tid på. Velg møbler som skaper et hyggelig og innbydende utseende mens de holder seg mot slitasje i hverdagen. Dette er nøkkelen til å få plassen til å fungere for dine behov. Det er viktig å ta ordentlige mål før du går til innkjøp, slik at du ikke kjøper noe som ikke passer inn.

Mål to ganger

Veldig mange glemmer at de også har dører og vinduer i et rom. Pass på å måle ordentlig, slik at møblene du velger passer godt inn. En god flyt i rommet er like viktig som at det skal se bra ut. Veldig mange bruker emballasje-tape på gulvet for å markere hvor møblene skal stå. På dette viset klarer du å bedre forestille deg hvordan rommet blir seende ut. Dette er veldig viktig slik at du ikke bruker unødvendig med penger og krefter på å lage ditt drømmerom for ingenting.

Velge rett kunst på veggene

Veggpynt, kunst og bilder er som den stilistiske glasur på kaken som er ditt hjem. Veggkunst tiltrekker øyet, trekker sammen plass og gjør ditt hjem innbydende. Den store skattejakten av ting du elsker er verdt bryet, fordi det virkelig forbedrer ditt hjem. Selv om det ikke finnes noen regler for å pynte et hjem, vil grunnleggende tips hjelpe deg med å velge de perfekte brikkene. Gå etter størrelse, stil, farge, tema, inspirasjon eller planløsning. Husk at dette er ditt hjem og skal vise hva du liker, ikke hva som er moderne eller hva andre liker.

Størrelsen på veggkunsten betyr noe

Overdimensjonert: Delene er 100 centimeter lange eller større. Før du kjøper et stykke, mål rommet ditt for å se om det passer. Overdimensjonert veggkunst fungerer som et kontaktpunkt for en vegg eller et rom. Stor: Denne størrelsesrammen er fra 80 til 100 cm i lengde. Stor veggkunst kan tjene som et midtpunkt eller være balansert på hver side med små biter. En til to store biter per rom er standard. Medium: Kunst i denne kategorien er 60 til 70 cm lang. Noen stykker kan stå alene, men mellomstore stykker går også bra når de grupperes med hverandre.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *