Interiørdesigner Andreas Engesvik

Andreas Engesvik er en norsk designer innenfor interiørdesign. Designeren, som er født 29. mai 1970, har lang erfaring når det kommer til møbler og annet interiør skapt for de norske hjem. Gjennom hele karrieren har han fått mye oppmerksomhet fra norske og internasjonale medier og interiørblader på grunn av de enkle, men likevel innovative og kreative løsningene han har hatt på hverdagsprodukter. Alt fra pepperkverner og trestoler får en tvist på seg når Engesvik får hendene sine på de. Nå driver designeren et eget firma med base i Oslo.

Bakgrunn

På 90-tallet ble Andreas Engesvik uteksaminert fra Universitetet i Bergen, og senere i år 2000 ble han ferdig på Kunsthøgskolen i Bergen. Allerede når han var student satt han et merke på det internasjonale markedet, når han sammen med fire andre medstudenter viste fram prosjekter på Salone Internazionale del Mobile i Milano våren 2000. Dette ville bli starten på et stort norsk designmerke, Norway Says. Denne gruppen ble startet opp i 1999 av Andreas Engesvik, Torbjørn Anderssen, Tore Borgersen, Frode Myhr og Espen Voll, som holdt på med design sammen fram til 2009.

Bedriften Engesvik

Etter oppløsningen av Norway Says valgte to av designerne å starte bedriften Andersen & Vol, mens Andreas Engesvik startet opp noe for seg selv. Dette ble da til bedriften Andreas Engesvik. Den dag i dag jobber han med design av møbler, og en rekke andre ting innenfor interiørdesign. Med base i Oslo designer bedriften moderne møbler for fremtiden og perfekt designet for de skandinaviske hjem. Andreas Engesvik er en designer som virkelig ikke er redd for å eksperimentere med hverken farger eller former. Utenfor det å designe selv, er også Engesvik aktiv i debatten om designyrkene og interiørdesign generelt.

Hjemme hos Engesvik

Skal du virkelig bli kjent med en designer og han eller hennes produkter og stil, burde du ta en titt og se hva de har valgt å plassere i sine egne hjem. Hjemmet er et lite innblikk i sjelen og personligheten til en person. Engesvik bruker ofte tre stikkord for å beskrive hjemmet – overskudd, vennlighet og kvalitet. I hjemmet hans vil du se minimalt med gjenstander, men de skal være av god kvalitet og nøytrale i fargene. Innimellom vil du se en fargeklatt eller kule mønstre, gjerne i form av puter, dekor eller et vakkert teppe.

Varer og tjenester

På Andreas Engesvik sin egne nettsider kan du se et lite utvalg av møbler, dekor og annet interiør han har designet. Her vil du finne alt fra sofaer og stoler, til lamper, vaser og en kolleksjon av tannbørster som er et samarbeid med Jordan. Hvorfor ikke gå for en Tann Jordan x Hay fra 2016 som matcher din nye kommode fra kolleksjonen Tonning & Stryn fra 2018? En av våre favoritter i utvalget er den nye Barba Fogia-sofaen fra 2019. Navnet er det franske ordet for «sukkerspinn», og sofaen i hvit ser like myk ut som nettopp det.

Oppnådd mye

Andreas Engesvik har gjort mer enn å kun designe møbler. Han har også fått æren av å stille de ut rundt om i hele verden. Dette har også ført til priser for både han og selskapet hans. Utstillinger han har vært med på inkluderer 100 % Norway i London samt andre utstillinger i New York, Stockholm og i Tokyo. I 2001 fikk han Norsk Forms pris for unge designere. Sammen med Norway Says har han også fått en rekke andre priser som den svenske «Bruno Mathsson-prisen» i 2004 og «Torsten och Wanja Söderbergs pris» i 2017.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *